Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

F. Julie; där rep hålls knutna

Fröken är beundrad och
uppskattad

där finns en önskan om hennes
vänskap,

om fördjupning

Julie är glad

Idag var hon nära att föreslå att
de får ta kölappar, ställa sig på rad

Skrattet bubblar, böljar med det inre
lugnet,


många lager plöjda


för att bli till det hon kunde va


Det är som att skörda

små gåvor tas emot av det levda
varevigaste dag



Hon sträcker ut sin tunga mätta kropp
efter att luren har lagts på,


Mannen, den närmaste, har tappat
något gömt, som om allt vår fröken
tar i blir till mytomspunnet guld


tänker på den stränga guden

han som navsar jantelag


hans påfund har nog slutat skrämma
flickebarnets dröm


Julie är inte rädd

hatar inte Jean


Julie har funnit

det som legat gömt i glas, den kulturella
klyscha om kvinnors halva land


Vad är en man tänker Julie när en
man av kött kan bjuda livets innehåll
med ben, hon är en köttätande glupsk
kvinna, lejonaktig,
fåfäng

födslorätt av vidder, ytterst
gränslöst lat





kroppsdelar oanvända vill åter
väckas,

Julie hon upplever
blod som rusar som efter
pass med Nike på skor


Hennes gudinna lever och hon blöder

ymningt


Av leders sega kraft




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 96 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-08-17 22:34



Bookmark and Share


  Nanna X
tja vad är en man... eller en bal på slottet...
2012-08-18
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP