Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Biologisk/strukturell feminism


Hon sitter med väninnan
på samma gamla fik,

som fått ännu ett barn

vagnen den andra, invid dem


hon är lycklig som då,
men mannen och släkten

det är så svårt


Kvinna utan barn

behöver inte fråga

lyckan runt den barnlöse
likt en aura


Den barnlöse har nått till en
mänsklig punkt

där aborter blivit gränser
omedvetna, av det väninnan
ej förstått,


där ointresset över karriären och
människor hon mött


täljts till ömhet för en kvinna

som inte mer förmått





Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 532 gånger och applåderad av 20 personer
Utvald text
Publicerad 2012-08-18 12:54



Bookmark and Share


    maria gustafsson
gillar!
2012-09-11

    ej medlem längre
Var en vers om att icke veta så bäst bättre
2012-08-25

  S.A.I. Steve Lando VIP
mycket tänkvärd o bra
2012-08-25

  Marja-Liisa Koski VIP
Sant!
Kram!
ML
2012-08-24

  Nina Ahlzén
Vad finns att säga, att tillägga. Ingenting. Jag är lycklig över att ha upptäckt en sann poet. Tack.
2012-08-19

  Nanna X
jag har alltid varit icke-essentialist men jag börjar faktiskt tvivla.
2012-08-18

  cilax VIP
vacker avslutning, acceptans, rim
2012-08-18
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP