Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jordsmak

Jag hade lagt undan tavlan,
jag kunde motivet utan och innan.
När jag senare tog fram den igen var allt försvunnet.
Häpet tittade jag på den nakna duken och nuddade den med fingrarna.
-Minnen, viskade bladen till mig i den omgivande skogen.
Jag la målarduken på den fuktiga mossan.
Jag kastade några nävar jord, lite stenar och blöta höstlöv ovanpå. Jag satte mig en stund bredvid och grät. När det började skymma gick jag därifrån.

Långt senare återvände jag.
Jag såg vårens nyvakna citronfjärilar och skogens grönska.




Fri vers av Feminaz
Läst 288 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2012-08-18 18:46



Bookmark and Share


  Elwania
Ibland kan ord bli till en sådan skönhet som
du har skapat här.

Bokmärker
2012-08-19

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Som en kort fin novell. Mycket fin.
2012-08-19

  ResenärGenomLivet VIP
Så helt ljuvligt...den vill jag läsa igen...den ger en så skön känsla...
2012-08-18

  Änglaögon
En alldeles underbar stämning i denna vackra text, som är så fylld av insikt och känslor, bra!
2012-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Feminaz
Feminaz