Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
utkast 4. (bråkig sak och nog inte klar)


hösten är här






när hösten är här

är natten stilla

mörk och ogenomtränglig

och bäddar in allt

i lager av visshet

om att vinden har vänt



mjuk är tystnaden

luften hög och klar

himlen är lila

och livet så stilla

som det bara blir

när alla skolor har börjat

och de trötta människorna

har återvänt

till sina fabriker och kontor



när hösten är här

så ramlar allting gatan ner

en natt långt efter

den sista nattbussen

sömnen vill inte infinna sig

och min säng är tom



vinden har vänt

och sommaren är så avlägsen

fast den fortfarande dröjer sig kvar

du är där

jag ser dig stå under träden

där du lovade mig allt

de strålande stunderna

resorna och skratten

som liksom satte sig på tvären

när du tappade bort dig

en sista gång



jag frågar inte

efter flera löften

jag hör inga fler ord

de betyder ingenting nu



du är där

jag ser dig så klart

men jag är inte kvar

jag kan inte se på dig och le

som du just log

mot mig






















Fri vers av moz
Läst 336 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-08-18 19:40



Bookmark and Share


    ADI Nehlin
vackert, vackert vemod
2012-08-21

  Arowana
Sorgligt men uppfriskande som en höstvind efter en kvalmig sommardag.
2012-08-18
  > Nästa text
< Föregående

moz