Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julies smärta är en ödmjuk man

Julie har skrivit om Jean,

skrev hon om kärleken

den som finns i överflöd av skepnader



Julie har älskat

som hon älskar många


Men den enda hon i sanning

upplevt lidande inför

är en man som var lik hennes far


Att bli lurad, manipulerad av en
teaterns man,

där ligger inte såret hos Julie


Fröken Julie är ett drama om Jean

men den bottnar i en verklighet
som rör en annan man


Ikväll åkte de till stan,




Julie var en kvinna som levde flera
liv,

observationens var


Luften de delade var dallrande varm
men inte fläckig, spattig,
oförsvarlig

Avskedet mellan de två var mellan
vänner, som om de var uppdelade, i
två,


När stormar dånar och åskan viner

när män som älskats inte längre svider

är det inte Jean,

hon hade varit där förr, legat och flämtat
på vardagsrumsmattan, sökt skydd från
det ekande, för att känna någon, bara någon
gnutta kontakt med marken,



i det där fanns inte Jean,







Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 113 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-08-19 05:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP