Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Måla dagen vacker

 

Dag, oh dag du strålande klar
vi målade av dig på bästa sätt
en tavla att minnas att hålla så kär
nyanser vi blandat perfekt på palett

Sjöar och hav i glittrande ljus
i skogen fann vi ett märkligt träd
med knotiga grenar i dunkelmörk sal
en känsla av saga och rövares räd

Visor vi sjöng i munter sång
om "gubbar" till Pelle i barnslig fröjd
oh dag, oh dag du strålande klar
mot kvällen vi skildes och jag är så nöjd

Dag, oh dag kommer aldrig igen
upphängd på kroken i minnets arkiv
vill vi så målar vi säkert en ny
med pensel och färg skapas tavlor med liv


© Chawa 2012 

 

Eget foto ur kollektionen ©Green-Törnqwist - "Kurrabok"/Hallandsåsen

 




Fri vers (Fri form) av Chawa VIP
Läst 690 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-08-19 16:38



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Åhhh... en av Dina första,
lite trevande dikter här på Poeter...
med redan då... ack så ljuv, vacker
melodisk o med en härlig hembygdskänsla...
Därtill en egenbild av hög klass, av den urgamla, mycket knotiga Kurraboken...
"... i skogen fann vi ett märkligt träd
med knotiga grenar i dunkelmörk sal
en känsla av saga och rövares räd..."

Jaa... Du målar så underbart vackert av denna dag...
Måste bara sparas i Minnens arkiv!

2015-09-08

  Siggesdotter
En härlig dikt och ett helt underbart otroligt träd, så gammalt, prövat, krokigt men ändå så vackert! Applåder!
2013-07-18

  M M Mannheim VIP
Fint...Måla dagen vacker...helt fantastiskt...skulle om någon satte musik till dina rader bli till en vacker sång. Värdig att vara en melodi på var mans läppar.
2012-08-20

  Bibbi VIP
Helt fantastisk i både ord och bild.
2012-08-20

  ULJO
Underbart i ord och bild
2012-08-19

    ej medlem längre
En sån vacker tavla du målar för oss!
2012-08-19

  ResenärGenomLivet VIP
Så fint...nya dagar med omålade tavlor...
2012-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Chawa
Chawa VIP