Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

POJKEN:

"En pojke så fager

ett leende bjuder han sällan på

ögon oskuldsfulla vackra

talets gåva är icke hans

blyg och försagd

tuff attityd

allt för att gömma

den lilla pojken i honom

i skrift charmig

ett samtal öga mot öga

omöjligt

aggression i blick

skrämmer bort

de som vill närma sig

den söta pojken

en idiot säger flickorna

åren går men pojken förändras ej

pojken går in i vuxenvärlden

ögonen fixerade i botten på flaskan

ensam i smutsig lägenhet

kanylen hittar sin ven

naken i sin säng

svart hiv-smittad hora

delad spruta

analsex

blodiga lakan

känsokyla

horan går sin väg

tacksam för heroinet i hennes kropp

pojken som blivit man

trasig

föruttnad

19 år av hat

alla speglar sönderslagna

reflektionen föremålet för hans hat

sprutan i hans arm

går till parkeringen

barn gömmer sig bakom buskar rädda

han skallar sönder rutan på en merca

blodet rinner från pannan

hiv blod

känner inget heroinet verkar än

kör ut på en vansinnesfärd

kraschar mot en bergvägg i 200 knyck

pojken på 19 vårar

hans liv förverkat"




Fri vers (Prosapoesi) av Lars Lind
Läst 175 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-08-20 03:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Lind
Lars Lind