Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett försvarstal för de hjälplösa

jag bär tusen ton stål i varje cell i min kropp

ni frågar mig om jag klarar mig

hur det går med de dagliga sysslorna

 

ni ler och era blåa ögon lyser

jag letar efter rätt ord

vänder och vrider

på näsdukarna ni ger mig

när ni tror att jag har nått min bristningsgräns

 

är för stolt för att någon ska få rädda mig,

för att "pappor" ska få räcka mig femhundringar och stryka mig över kinden

jag vill tro att detta går över

 

att jag inte behöver er

 

mitt leende har blivit utnött

jag snärjer in mig i ett skyddsnät

jag snärjer in mig i en hinna av likgiltighet

 

döda leenden skrämmer mig

luftkonditionerade mardrömmar

rum där jag sitter av tid

 

för att ni ska få nöjet att känna att ni gör ert jobb 

så ler jag lite till

dör lite till

snärjer in mig lite till

 




Fri vers av desert star
Läst 261 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-08-21 21:33



Bookmark and Share


  Marreb
Känns verklig. Rå verklighet. Om anpassning. Och om människor som inte förstår...
2012-08-21

  cilax VIP
jävligt bra det där med näsdukarna
2012-08-21
  > Nästa text
< Föregående

desert star
desert star