Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frätande tankar

eller leva i mörker?

att stå på randen till ljus, 

och välja svalkan i ett dunkelt rum

 

de neddragna persiennerna 

världsfrånvaron

sitta ensam på sin kammare 

och plita ner ord för ord

 

eller välja ljus

måste man välja det ena eller det andra

det är världen och vår relation till den som stör oss

att vara i världen

att vara barn av mor och uråldrig 

 

det är ljuset som skrämmer oss

att stå blinda, att veta hur lite vi vet

att starta maskiner för att ta reda på den basala frågan

Vad gör jag här?

 

 

barnet springer 

barnet vet så lite men frågar så mycket

 

 

ingen har öppna ögon

alla har öppen mun

 idag ser jag världen så

 

 




Fri vers (Fri form) av desert star
Läst 156 gånger
Publicerad 2012-08-22 04:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

desert star
desert star