Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

J, i sorgdräkt







Julie i brevskrivandets tid

mail efter mail till Jean,

adressat i tystnad
addressat gömd

Julies vana trogen. Att konkretisera skuld
den hon alltid bar,

Du var min duktiga flicka. Min Julie.

älskade flickebarn, du livets älskarinna

min eviga gudinna
du mitt eviga barn

minns du sommargläntan, felparkeringen,
invid mötesplatsen, tänkt för bilar att
mötas,

en plats att lösa trångboddhet
som bor vid
enslig lantlig väg,

De ord du strödde. Min lilla Jean,


din moral Julie
den, den min längtan aktar högst

älskar din moral Julie


Min älskade Jean


priset vi betalade för den



Hon står på vägar avsides
hon står på vidder höga

står och ser de barn ni var



Erfar de livsfrånvända


från de diken där vi satt


tvinnade pinnar. Av det som brast.








Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 107 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-08-22 07:47



Bookmark and Share


  Nanna X
vackert och ömsint, förlåtelse över det brustna
2012-08-22
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP