Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sjöman

~*~

Jag är som en sjöman fast på land seende havet som är en vik vid vår sjö i mitt barndomsland

all musik, alla böcker, och tillika filmer
en samlares värld men också en artists med sinne för trummors och melodiers rytmer, harmonier och arrangemang

men detta hav av musik seglas uppå av allehanda pirater och annat anhang

*

Jag stannar hellre hemmavid sittande bredvid den i nät hängande gröna genomskinliga glaskulan

vi riktiga sjömän vi sitter i hamn, förr med en sjöskumspipa
nu med en kopp blåté
tillsammans med
Ebbe Schön vid bordet
och Hedningarna musicerande
och en modern arketyp av Sophia Lorén

som frågar om det är bra så och om vilka planer jag har
kanske är det för dricks kanske för att godheten ännu finns kvar

i världen

*

Bland fler än man tror, t o m hos dom som tar den enkla vägen
och stjäl, som ej orkar att skapa

de gör som i Onedienlinjen
de tar andras laster
förr var de fienden
nu tävlas det i hos de som kör farliga isvägar med tung lastbil
det är en heder att vara först, snabbast, bäst, starkast

ja, det är iallafall vad de s k TV-producenterna tror 

nej, det blir det aldrig

liksom popmusik bara är reklam för musik, det är inte musik
om inte poplyssnaren luras av riktig musik inom popmusik

nuförtiden när en bokskrivare betyder en skrivare som trycker ut papper från vår värld bredvid en dator
och inte en lärd författare

det hedervärda är att skapa i skuggan av allt
att vara känd för den man är, inte för det man gör, för det är enbart en av tusen saker man skulle kunna göra med samma energi

*

Jag imponeras av mångsysslaren, den som inte upprepar sig
och förstår vad som är bra
vad han har
och vad hon har
och vad djuret har
och vad naturen har

av värde

*

Att så är finare än att skörda

vi gamla fiskare borde veta att man tar av världens hav endast så mycket som man behöver
Moder Jord blöder

det behöver inte sägas igen,
håll fast vid och beskydda

hennes värden

20&22 Aug 2012

L Patrik W Johansson

 




Fri vers (Fri form) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 617 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-08-22 09:40



Bookmark and Share


  LenaJohansson VIP
väl diktat, mkt bra
2012-08-23

  Yrre VIP
Absolutum sanning, vi må bevara den vackra, kloka men hotade Akka.
2012-08-22

    ej medlem längre
Bara Så Bra!

"vi gamla fiskare borde veta att man tar av världens hav endast så mycket som man behöver
Moder Jord blöder

det behöver inte sägas igen,
håll fast vid och beskydda

hennes värden"


Bokmärker!


2012-08-22

  Bibbi VIP
Helt suveränt bra.
2012-08-22
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP