Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Könskamp utvilad








Gick på avsidesvägar
han var alltid med

det finns som en levnadssvärta i
de steg som tigs
som om mänskors hjärtan töms
i klungans steg




fråntaget och utarmat
skälvande och tungt

var mannens rädslor
de han hade gömt

ska en människas yttersta ansvar
ytterst sett vila

i att förlåta en annan människas
rädsla, hans förtvivlan



Fröken Julie har rädsla kvar

den som finns kvar kan hon hantera
den är som döden

bar



När kroppen saknar Jean
finns där en ensamhet


när livet ej kan fortgå
finns där en inre strid

Julie var kvinnan med ett
svärd en lans



i trots mot sår som blöder


i ett patriark




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 129 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-08-22 20:41



Bookmark and Share


  smultronbergen VIP
föregående

Säg mig vad könskampen
inte kan vara och jag ska
skänka dig mitt manus,

Tack / S
2012-08-23

  Annika Persson
Vacker text, men kan könskampen någonsin vara utvilad?
2012-08-22

  Nanna X
levnadssvärta & tomhet i ett patriarkat.. jo så är det ju än, ofta.
2012-08-22

  smultronbergen VIP
Julie missade det ja
helt korrekt, f Julie
har greppat, just det
2012-08-22

    ej medlem längre
but; how about
- understanding?
- teamwork?
2012-08-22
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP