Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
100 ord varken mer eller mindre


Huldran

Vad skulle han väl göra? Kände mjuka armar runt sin rygg. En huldra! En huldra var det. Hade slagit sig ner på hans ena skuldra, lätt som vinden, en doft av fuktig skog. Vad gör man, vad kan man göra - i en sådan situation? I en sådan ovanlig situation. Kyssa henne? Smeka henne? Behålla henne för alltid? Eller buffa till henne? Med näven. En knuff ner mot marken - så att hon föll. Sedan ångra sig, ångra sig väldigt. Bäst att vänta, se tiden an. Greppet om hans midja lossnar. Hon svävar bort, bort över ängarna. Huldror tål ingen väntan.




Övriga genrer av Madeleine Richter
Läst 307 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-08-23 00:56



Bookmark and Share


  Bizon
Ja den bilden va fin - tror jag sett den någon gång. Vem har gjort den?
2013-06-16

  Bizon
Och jag som trodde att Huldror
förutom i var fiber av kropp är längtan
också fulländat goda på att bida i väntan
Bida den stunden om så i evighet sluten
då kärlekens blomma ur hennes hjärta slår ut

Men kanske är det olika på huldror
eller bara på tankar om dessa

Att bara som en tankereflex
föreställa sej att med näven
knuffa en huldra till marken

,,,en sådan tänkare
skulle knappast vara hjälpt av en
om än aldrig så välvillig beskrivning...
2013-06-16

    ej medlem längre
Lite sorgset men fint !!!
2012-09-27

  Madeleine Richter
Blev glad över din kommentar. Nu ska jag klura på din dikt ...
2012-08-23

  cilax VIP
O, vad bra! Huldror är som kvinnor, nej, som folk
2012-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Richter
Madeleine Richter