Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Följer

.
Tjoho, i läsarhavet simmar de som följer
följer den gamla valen, den unga delfinen

Undrar de kanske, vad kommer härnäst?

En fantasi? En pamflett? Något om naturen,
stjärnorna?

Nåväl, den gamla valen (liksom delfinen)
slår med fenorna i glädje, rullar runt av stolthet

Så för hon dem med sig ut på öppet vatten  och
ner i djupet mot plankton och koraller

 

 

 




Fri vers av Madeleine Richter
Läst 336 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-11-16 15:12



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Blåvalen är ett av de absolut coolaste djuren.

Pamflett är ett ord som inte används tillräckligt ofta.
Baptistpredikanten Josef Ottvall lärde mig att det betyder "stridsskrift".
2015-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Richter
Madeleine Richter