Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liten vinterdikt

-

Går runt i köket, nynnar för mig själv.

Hörs det ljudet om jag inte är här? Det är frågan.

Som tallen i skogen, braket när den faller till marken …

Hörs det ljudet om (och utifall) ingen är där?

Men glömmer flugan, gamla vinterflugan, bakom gardinen.

Makligt spatserar han på rutan, tvinnar sina vingar.

Är ingen annanstans, är just där!

Nog lyssnar han till mina steg, min nynnande sång.

I denna stund, ingen av oss ensam.

 




Fri vers av Madeleine Richter
Läst 402 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-11-26 22:44



Bookmark and Share


  KYREUS of Sweden
Rörande
rart
och
mänskligt.
2015-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Richter
Madeleine Richter