Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glimtar från min trädgård

-

Smultron här och där och lite överallt i gamla damens trädgård
strax mognade krusbär, svarta vinbär, bigarråer ...

Vinden tycks bofast, svepande och skakande de åldriga träden -
hasseln som inte bär nötter, jasminen som just står brud

Akvilejan tackat för sig, stafettpinnen till vännen malvan -
två systrar på språng,  tar allt längre kliv över landen

Men var är fjärilarna? De mångfärgade, över lavendeln
dansande ... humlorna, bina?

Blåmesen dock byggt bo. I nocken till huset. Blixtsnabb, skygg
knappt hon hinner se den, gamla damen, ett fladder och försvunnen

Längs backen uppför berget slingrande kaprifol, ständigt finner
nya vägar, klockorna lysande i skymningen runt späda stammar av sly

 

 

 

 

 



 

 




Fri vers av Madeleine Richter
Läst 397 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-07-11 11:22



Bookmark and Share


  Solitaire VIP
Monet hade gillat din trädgård
Och jag tycker mycket om din text, som förmedlar både stundens skönhet och tidens oro.
insikten om insekterna...
2015-07-26

  Lars Hedlin
bra framfört
2015-07-11

  Ronny Berk
väl berättat, ja
2015-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Richter
Madeleine Richter