Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blodmåne och solen

 

I natt lyser månen röd
röd som blod

solen lagt sig att vila
i mörka månekratern

(enkom för sitt nöjes skull)

Och stjärnorna viskar:

vår syster gör så där ibland
för en liten stund

skapar både vener och
artärer

i all hast

i lillebrors inre

ger sig sedan av i galopp
snabb som en nyryktad häst

 

 




Fri vers av Madeleine Richter
Läst 462 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-09-27 18:39



Bookmark and Share


  Hanna Mari Wallin
Innerligt vacker och levande poesi
2015-10-04

  Lars Hedlin
Denna dikt är mycket fin!
2015-09-28

  Larz Gustafsson VIP
Fyra blodmånar i rad visar sig inte ofta. Sist var det fyrahundra år sedan.

2015-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Richter
Madeleine Richter