Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är från en semestervecka i fjällen i början av 90-talet.


Semestervecka

Dag 1
Stekande sol
sedan tuppen gol,
många mil
i solvarm bil.
Till stugan vi kom
när vädret slog om.
När vi lastade ur
kom det en skur.

Som man bäddar får man ligga
men jag om nya sängar tigga.
En sak kan jag lova,
att man inte länge sova,
ryggen protesterar vilt,
hellre sova på golvet med filt.

Dag 2
När jag spelade badminton så smått
blev jag biten av en massa knott.
Jag viftade och slog
men de fick aldrig nog.
Jag blev biten överallt utom under foten
medan jag funderade på boten,
det enda raka var att gå in i bastun
och lämna alla knotten uti farstun.

Dag 3
Vi tänkte till fjällstugan traska
men halvvägs började vi plaska
för regnet det öste ner
och det kom bara mer och mer.
Regnkläder det hade vi inte alls
så vi blev blöta om bena
tillika om armar och hals.
Vi vände för att gå tillbaka
men simma var det enda raka.

Dag 4 (vykort 1)
Traska, plaska, vått,
renar, myggor, knott.
Sitta länge spela,
blivit ganska stela.
Klia, skrapa, riva,
medans detta skriva,
knösa feta mygga,
mera kaffe brygga.
T-shirt: ”Moose on the loose”
renar äta rallar ros.
Känna, klämma, köpa, titta,
smycken på bageriet hitta.
mycket skriva, liten yta,
börjar på platsen tryta.

Dag 5 (vykort 2)
Kastade frisbee bland buskagen,
fick imma i mustaschen.
Usch, vått väder,
torka blöta kläder.
Åkte hit fattig som en lus
har snart råd med eget hus.
Femtonhundra på keno jag vinner
och hästarna springer så fort de hinner,
på Dagens Dubbel vann jag med,
kan snart köpa en moped.

Vi fiskade också idag
Bo fick öring på sitt drag.
Jag fick inte nåt
bara myggor och så knott.
På rimmen är jag inte haj
hälsningar från Kaj

Dag 6
Idag var fisken slö,
ville inte nappa på mitt spö
men lika glad för det är jag
trots jag mist tre drag.
Bottennapp fick jag iallafall
men linan den stod inte pall.
Vampyrer har jag inga sett
men fått av knott och myggor bett.

Dag 7
Äntligen fick vi vandrat till fjällets topp
men där sade haglet stopp.
Jag tog på mig ponchon utav plast
och byggde ett röse i all hast.
Det haglar och vinden är stark,
jag tar mig ner till säkrare mark.
Jag fortsätter att vandra ner
och en ren på vägen jag ser.
Kommer fram till stugan utan snubbel,
precis lagom till Dagens Dubbel.




Fri vers av Blåbärskaj
Läst 234 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-08-23 16:17



Bookmark and Share


  hansensson
Ja jösses, kul detta!
Bra rim.
2012-08-23

  ResenärGenomLivet VIP
Rolig läsning men en massa minnen...
2012-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Blåbärskaj
Blåbärskaj