Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

OCH TÅRAR FÖLL

Jag stod vid öppnad grav en dag
en fuktig, dimmig, sorgsen dag

En kista sänktes sakta ned
en jordevandring nått sitt slut

Små tårar föll från himlens moln
och trädens kronor fällde löven

och lät dem singla ner som guld
när kistan sakta sänktes ned

Det var en sorgsen avskedsstund
en fuktig dag, en höst så mörk

när kistan med en livskamrat
i jordens mull sin plats nu fann

Och vi som där vid graven stod
sjöng stilla avskedspsalmen

Mjukt dimman föll som tårar ner
och trädens guld föll över graven




Fri vers av Palett
Läst 556 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2012-08-24 12:19



Bookmark and Share


  Amari
Beskrivet så jag får rysningar i sorgens och avskedets tecken.
2015-10-03

  Kattfot
Stark, vackert och smärtsamt!
2013-08-02

  Bibbi VIP
Vemodsvacker.
2012-08-29

  guardi
Sorgset... starkt... du har målat en bild likt en tavla med Picassos hand...
2012-08-29

    ej medlem längre
Mycket fint!
2012-08-28

  Aftonvännen
Får mig att tänka på höst, avsked -
men också att livet går vidare

och att det är en del av väven i något större,
som kanske skulle få sörjande att må bättre av m de kunde se.
2012-08-28

  Chawa VIP
Sorgset målar du orden - vackert är det...
2012-08-25

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja så det är
med tillvaron här
inte evigt den bär
men ändå väl att
när det blir "natt"
och man förlorar
sin skatt, man vet
att när vännen är
försvunnen tiden
som var, var så väl
runnen som funnen!
2012-08-25

  Heléne Lundqvist
Vackert , sorgset och starkt!
2012-08-25

  Heikki Hellman
Den vägen, kyrkvägen, måste vi alla en gång vandra.
2012-08-25

  ResenärGenomLivet VIP
En sorgsen text, men fin...
2012-08-24

  Änglaögon
En vacker text om det svåra i att mista, fint.
2012-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Palett
Palett