Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frau liberty



Ge mig ditt patriark
så ger vi det en chans


hon älskade när han skötte
pionerna omsorgsfullt

när det manliga brast
när där fanns lösgjord kraft

hon drömde om hur han tryckte
upp henne mot väggen

farligt, undergiven,

lite så där lagom


på arbetet var hon feminist
pratade om det kvinnliga i
mannen,

sade sig det föredra


i dunkla mötens skuggor

var hon ofta upptryckt mot en


vägg,



kvinnan viftar bort mycket


i det som blir mänskligt




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-08-24 13:21



Bookmark and Share


  smultronbergen VIP
De tycker ja me
fröken Julie håller me
2012-08-24

  revolver
Kan inte vi bara få vara mänskliga?
2012-08-24

  Nanna X
sanna ord
2012-08-24
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP