Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Akutvård bland andra


Ambulansens sirener, gardinens enfaldiga
mönster, klapprandet av fötter,

på sjukhus, i det mellanland, som
erbjuds de som henne, kallad för den
sjuke, vrider sig motstånd, om, trots
normalitetens skräck för liggsår,

det såret syns i statistiken, nutid skapar
riktlinjer att följa, i liggaren syns ingen
sådan sörja, så hon vänds enligt schema,
en kropp som följer varv i statistiken,

ögonen är hastiga,
leendena skarpa,

som ovanifrån,

de liknar hennes mönster, hennes moders
törst och det som blev likt vatten

det urvattnade, det stumma

gester av oändlighet


ögat har vant sig

ser sig likgiltigt runt i rädsla för att
ses som hungrigt

hon passar in och vet det

hennes behovslöshet väcker lugn
och rotfasthet

de är så lika fast de står på motsatt
sida

om det staket som samhället har grundat

helst blundar för i ord som suddar ut
dem

de med makt och dem de andra




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 116 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-08-25 15:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
den lilla människan inom triagegardiner, samhällets riktlinjer. belyser snyggt både mikro och makro, hur ögat vänjer sig eller måste. gillar.
2012-08-25

  Änglaögon
En naken sanning finns i dina ord som nästan gör ont i mitt vårdarhjärta men jag förstår din point och du beskriver vårdverkligheten av idag bra -tyvärr är det såhär på många håll -oxå i Finland där jag kommer ifrån.
2012-08-25
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP