Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bloody mary

jag ser det vilddjur

som ristade in ett pentagram

i mitt hjärta

 

hans vakenhet skrämmer mig

 

han är som Rosemarys våldtäktsman

ett vidunder

 

fast han har kammat håret idag

och har på sig kavaj

 

jag pekar mot hans håll

alla vänder sig om

ett tys sus går genom folkmassan

 

 

jag viskar:

 

det var han som förstörde mig

 

jag vet allt om mörker

men ingenting om ljus

 

jag vet allt om smärta

men ingenting om liv

 

jag vill ha allt

men vinner bara nya sorger

 

jag undrar vad jag har gjort

i ett tidigare liv

 

för att förtjäna detta

 

jag vill inte dö jag vill bara inte leva

ekar i mitt huvud sen dagen jag brann upp

 

som en överlevnadsmelodi

och någon slags bön till gud

 

 

 




Fri vers av desert star
Läst 244 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-08-26 02:06



Bookmark and Share


  Erik H.J Hultin
Oj. Fullständigt outhärdligt vackert. Läsaren förlorar sina försvar. Passande citat, själv undrar jag om inte Heberlein någonstans i bakhuvudet inspirerades av Ekelöfs förstummande. "Jag vill inte dö och jag kan inte leva." Som han i senare samling gav ett eko till med ekvationens lösning. "Nu vill jag dö alltså kan jag leva."
2012-08-26

  Brachmin
du skriver alltid till dig själv och det beundrar jag.
2012-08-26

    ej medlem längre
kraftiga uttryck i denna Bloody Mary, som att Ann Heberlein hälsar på i slutraderna. turbo.
2012-08-26
  > Nästa text
< Föregående

desert star
desert star