Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

diagnoslyrik

På gatan Eva bor på är de åtta

farbrodern där Eva
köper läsken

och tanterna i ring
som tisslar ofta


alla är de åtta

Eva har en svårighet med nummer
och
särledes komplicerat just med
munnen,

den går i ett och talar ljudligt
rappt om alla




Eva har en assistent och hon
är åtta

missförståndet får henne
att småle


hur vuxna är
det får nån annan delge

Idag får Eva inte vara på sin
gata
med nöd och näppe hålls hon fast
där invid gården


Vår Eva

jagat Sverra genom
parken,

viskas nyper
tanta sin om natta



assistenten börjar skåda Evas
gåta

en saga inga troll får dissekera

den vilar vackert i dess stora
oförmåga

likt diamanter tycktes oförståndet
glimra, dess kantighet den
bör man sällan ångra







Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 117 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-08-26 03:41



Bookmark and Share


  Nanna X
8/8. det är en begriplig taktart.
2012-08-26

  smultronbergen VIP
helan och halvan har hon
sett på TV, tv pedagogik
på CV ,
2012-08-26

  cilax VIP
av 8½
2012-08-26

  smultronbergen VIP
8 av vad skriker Eva
som inte gillar nummer
2012-08-26

  cilax VIP
åtta poäng för denna sanna historia om Eva med åttasyndrom
2012-08-26
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP