Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sara och Oskar växte upp tillsammans som bästa vänner. De skulle aldrig skiljas sa de. Men tiden, skolan och flytt gjorde att de gled isär. De har inte träffats på tio år men håller kontakten genom att skicka brev. Båda är 25 år.


Brevväxling del 1

Hej Oskar!

Jag hoppas du kommer ihåg mig, det var ju så länge sen vi skrev till varandra. Hur har du det? Vad sysslar du med nu för tiden?

Själv pluggar jag till läkare på universitetet/högskolan i Uppsala. Jag har flyttat in i en supermysig lägenhet och träffat massvis med härliga studiekamrater.

Vi sågs sist på skolavslutningen i nian! Är det inte hemskt? Det är ju tio år sen! Jag kommer så väl ihåg det, du hade en vit skjorta och alldeles för mycket vax i håret. Du skulle börja på hotell och turism till hösten och jag på natur. Jag kommer aldrig glömma hur sorgsen jag kände mig när vi sa hej då. Vi lovade att vi skulle hålla kontakten och ses ofta men på något sätt förstod jag att det inte skulle bli så... Det tog fem år innan vi började prata igen, du anar inte hur glad jag blev när du ringde!

Jag kom just att tänka på Erran och Mirja, kommer du ihåg de? Mirja pratade jag faktiskt med alldeles nyligen. Hon och Erran har flyttat ihop! Jag anade att det skulle bli så. Har du någon kontakt med någon från våran gamla klass? Nej, nu blir jag för nedstämd, jag måste nog sluta.

Jag hoppas du vill svara!

Kramar
Sara




Prosa av Lilla Bambun
Läst 191 gånger
Publicerad 2012-08-26 16:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lilla Bambun
Lilla Bambun