Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-inget krig här- tack!


DET VÅLDSAMMA SAMHÄLLET...

Notis på notis
det i tidningarna står
Det blir bara värre och värre
för varje år.

Det hotas och rånas
med fysiskt våld
Var finns polisen
har de ingen koll.

Lagen den står där med
näsan lång.
Man undrar, vad är det
som är på gång.

Rättvisans arm är som en
följetång
lika vek och intesägande
varje gång

I media man läser, ja det riktigt i
tidningarna jäser av
Otroliga saker som händer
VAD eller VEM är
det som brasorna tänder?

Politikerna pratar om trygghet för
VEM
När de våldsamma ger sig in i
både HUS och HEM

Vad är det för makter som styr
vårt väl?
Något, någonting stör
friden i vår själ.

Rädslan, ja rädslorna
finns ju där
Hemska tanke, kanske då någon ropar
efter Militär

Det är ju då, man hoppas
på en högre makt
Som kan ta bort
HANDLINGSFÖRLAMNINGENS pakt!!!

Arlöv
Erna Frank




Fri vers av erna frank
Läst 374 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-09-28 13:58



Bookmark and Share


    jamming223
Starkt och tänkvärd dikt. Dock så är ju inte samhället bara en hemsk plats som är "det våldsamma samhället" kan jag tycka, det finns goda och fina och ödmjuka sidor hos samhället också. Det beror lite på vilket perspektiv man tar och ser det ur. Det finns ju både godhet och ondska. Det finns människor som sträcker ut sina hjälpande händer också. Dessa människor bör inte glömmas. Ha det fint!
2012-09-30

  Lilla Bambun
Så fruktansvärt sant, din text är en underbart bra blottning av vårt samhälle. Angeläget, starkt och väsentligt! Jag bokmärker
2012-09-28
  > Nästa text
< Föregående

erna frank
erna frank

Mina favoriter
Bikt
Vindpust