Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min tass i kungariket

Viker ihop strävan
binder den i läder

tar av sig alla kläder

det är skönt att leva

just nu så förbannat luftigt
rent och ädelt

att leva,

Bäddat rent, förberett detaljer,
på silverbrickan skiner pojkars
oskuld, håller alla tre, den
brinnande veken,

längs med täcket ligger hennes
värld, böcker travade,

hon har att välja mellan mycket

sällskap, framtid och att betrakta
ett förgånget, ett som smitit ut med
humlan till balkongen,

Om hon tittar noga ser hon bara
skuggor,

så hon småler,

unnar sig en kaka till ett kaffe
som är rykhett


hon älskar den där malen

kärleken är ytlig när det sjunger

så vanan rynkar pannan mitt i

lugnet


Människa, vem blir du,

en fråga som hon stoppar in i
ugnen, på högsta värmen,

glömmer, tills röken vädras i ett
rum där luft har syre


Människan

är ett djur, ett otämjt vilddjur


slickar sina tassar i sin himmel

njuter helt, av mänsklighetens vidder,



de ägda








Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-08-26 16:37



Bookmark and Share


  cilax VIP
vilket lugn i dikten, jämna, fina andetag, luft i både texten som du skriver men även runt om
2012-08-26

    ej medlem längre
Om Larz vill närma sig vardagsspråket kan hen bläddra lite i Uppenbarelseboken. Jag lägger i alla fall ner min tass intill smultronbergen och lyssnar.
2012-08-26

  smultronbergen VIP
Ta för faan och se igenom
Bibeln och betrakta konst,

det otämjda djuret är en vacker
form av människan, Om du fortsätter
som nu växer det snart ut en snabel
från pannan, Se upp innan dina ord
klöser itu verk som för människan
närmare din Gud, om odåga gick
På fyra ben, vore du den!
2012-08-26

  Larz Gustafsson VIP
Människan är alls inget djur. Människan är skapad till Guds avbild.
2012-08-26
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP