Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

de omdöpta


Stugan, den rödmålade,
på ett svenskt berg, med mossa,

Märken som etsat sig in
runt aspens omkrets

så fort allt går

och hon är bara 38

sörjer redan det liv som kändes
evigt, just där,

forsades ihop, som burits
fram till idag, allt slit, förälskelser,
svek, grusade förhoppningar,

det lät förmätet,

men då såg hon inte förgängligheten

inte livet, som det var

liv är sorg, att vara i, livet är att
sakna barnet som inte längre
springer, att förbanna klockan,
och hinna se dess slag,

dess betydelse,

hon sörjer och hon sörjer

det som kunnat vara,

tacksamt ser hon att hon kan
äta vanlijgömmor, och välja med
vem,

hon är inte gammal än,

hälften ligger oförbrukat




det finns något kvar



ett val







Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 143 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-08-26 19:36



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Leve existentialismen och denna dikt till vår frihet...många inte tror på eller vågar ta emot...
2012-08-28

  smultronbergen VIP
Larz,

när ett diktjag vill beskriva en
utvecklingsväg, och erfar( upplever)
sig stå vid skiljeväg( en väg där livet
kan gå i motsatt riktning) och då ser
tillbaka och upptäcka sig själv
( känner annorlunda, ser på livet,
sig själv och andra) då kan det vara
som att födas åter(lite som den kristna
doptanken( välkomnas in i gemenskapen)

hoppas du förstår mer nu?
/ S
2012-08-27

  Larz Gustafsson VIP
Har jag beskrivit ritualen?
Varför använder du överhuvudtaget termen "omdöpt"?
2012-08-26

  kerstin skriver VIP
jag tycker om det val dikten ger mig, att välja nytt, om. igen.
tack för fina, väl valda ord!
2012-08-26

  Ljusletaren
Skickligt ordat!
/kram
2012-08-26

  smultronbergen VIP
Bespara mig ritualen Larz
2012-08-26

  Larz Gustafsson VIP
Jag är omdöpt-
2012-08-26
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP