Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tragedienne II

natten smeker och döljer

vinet förlåter

kamerorna riktade mot hennes nymfomaniska leeende

blixtarna bländer henne inte längre

som när hon var ung och föll för allt

 

de vill ha en bit av hennes skönhet

nåla fast den

 

hon flyr som

dagen

 

de höjer henne till skyarna

alla löpsedlar skriker i stora svarta bokstäver mot gul bakgrund:

VI VILL HA DIG

VI VILL HA DIG
VI VILL HA DIG

i hennes öron ringer ljudet av applåder

 

Isolde med kjolen full av ljusgråa ädelstenar

släpper ut sitt askblonda hår på en äng av skrikande huvuden

 

Isolde med ögon som glittrande vatten

och trassel av nervtrådar under huden

 

 

Isolde med Pompejihjärta 


och fallna furor vid hennes fötter

 

rider på havet av älskande främlingar

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av desert star
Läst 211 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-08-28 23:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

desert star
desert star