Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poemas larviatos,



Varför är livets mörker ljusare med
dig


uppmanar vi läsare; inbjuder jag
er varmt?

Svaret är dessvärre nej. Ingen
gallupsundersökning roar lilla mig.

Ideologier finns och existerar utan dig.
Svara enbart på min fråga. Jag kräver
svar inifrån, hos dig.

Du skruvar dig måhända på din stol.
Någon tänker något tröttsamt. Ännu
ett slags konstgrepp, som om vi inte
hade tillräckligt, av denna vara, på
denna mörka jord.

Min fråga är det inget särskilt med.
Svaret är alltid intressant, oavsett om
vi anstränger oss att svara eller ej.

Om jag förband mig att svara inom
loppet av tjugofyra timmar. Om svaret
inte var genomlyst, uppriktigt och prövande
skulle döden infinna sig.

Jag skulle kontakta en psykoterapeut
en präst, och jag skulle rådfråga den
del av min personlighet där skuld och
skamm satt.

För egen del upptäckte jag då en för
mig klurig liten sak. Jag byggde upp
ett försvarstal, helt i egen sak.

Jag sålde min oborstade skam eftersom
tvivlet kring den ändå vaskas fram.


För att nå till ljuset avkrävs mörkret.


Jag skulle önska att jag kunde möta
min näste med detta dödshot runt
min hals.




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 121 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-08-29 00:49



Bookmark and Share


  ULJO
Jag ställer mig längst fram i kön för beundrarna. Denna var mycket bra.
2012-08-29

    Shush
Mycket bra. Första raden är underbar.
2012-08-29

  smultronbergen VIP
Till C och till den frusne nedan;

Den frusne; du träffar rakt in i kärlekens
strävan, förenklar det självklara, med
en grundläggande strävan/ genialt

C; the horse/ du upphöjjer det eller
de som strävar, som om enbart deras
möten, ger riktning åt den frusnes
strävan,

Smultronflickans diplomati väger era
skålar, och ni hänger upphängda, unika,
likt glittrande stjärnor, ( nu sover vi, och
glömmer strävan) för blott en stund,
Kram och tack till er, / S

2012-08-29

  cilax VIP
vem är min näste eller min nästa. Vad är mitt näste. två ljushuven gör mörkret ljusare, följaktligen letar vi under gatlyktan där bortkluvna halvor kan återfinna varann
2012-08-29

    ej medlem längre
vill läsa att något väldigt fint förmedlas, att en människa är så mycket mer än den första anblicken. längtan är där, att få öppna sin helhet
2012-08-29
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP