Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rostig kärlek

När vi var arton fyllde han
mitt rum med svart musik.
Lyfte mig våldsamt upp i skyn.
Jag for som änglar gör, ramlade
längre fram. Han brukade gömma
sig under min säng och låtsasrunka,

Hade någon slags ticks just
där. Lade huvet på sne när jag rodnade.
Plockade ner månen när jag var minsta
sne. Ville ha fem barn, om jag ville föda
dem, var han inte lika noga med. Snusade
lössnus, det var lika bra att lära sig. I allting
krävdes det att ja va me.

Som ur ett arkiv låg hans liv. Flera
hyllmetrar på soc togs upp av något
slags liv.

Varje år får jag ett kort vid jul.
Där sitter hans familj på rad.

Numer har han fyra barn. Med skiljda
fruar

Jag tänker ofta på det där med fem,

och över alla julkorten som sänts,


Avtar de vid fem, finns andra
drömmar me






Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 100 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-08-30 17:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP