Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Utöya. En människas röst dröjer länge kvar hos dem som en gång hört den, de fotspår som vi lämnar där vi går finns kvar, även om havets vågor får dem att framstå som bara ett minne.


och fåglar minns

En bleknande bris
över ön;
den dröjer kvar,
minnen som landstiger i den hamn där jag dog
och regnet fick havets vågor
att falla i sömn;
jag somnade där, i dimman.

Havet sköljer bort våra fötters spår.

Men ändå.
Jag lämnade något kvar.

Jag stannade här
på stranden under ett svallande valv;
jag, en röst, har tystnat
nu, än ekar den
in mot land.

Den hörs
i tystnaden.

Måsarna minns mig,
de ropar
ödsligt över vågorna,
de blyga vågorna
vid stranden.




Fri vers (Fri form) av Lethe
Läst 194 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-08-31 17:34



Bookmark and Share


  Magica VIP
Smärtsam och fin text.
2012-09-12

  HelenaW
Vacker dikt i smärtsamt minne
2012-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Lethe
Lethe