Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fröken Julie, skärpa

Julie målar ett streck ihop med
någon. Så kan liv kännas.

Måste häxan fram för att idiotins
makter ska vaskas fram.

De där sorterns kvinnor som intrigerar.
Med hjälp av titlar, spelad omsorg
om varandra. Egna brister läggs i
knän som skall ligga hos oss själva.

Julian hjälper till. Talar med myndig
stämma. Visar hur verklighet kan
rimmas.

Karriär. Den som är ett ord. Ord utan
mening för att arbetets timmar inte
ger något mer än titlar som vimlar.

Existerar något farligt hos de människor
som flyter fram. Som älskar själva
mötet. Där själar åter glöder.

Får vingar

Kravet handlar djupast om en egen
tillit. Till sin egen människa.

Vad är ett papper tänker fröken
Julie. Ett papper som kan vecklas
ihop. Passera bank för lån.

Vara miljonär och vara fast i
dimma.

Fröken Julie tänker inte ofta på
rikedomen. Önskar vakna en dag.
Äta sin frukost. Promenera till ett
arbete hon trivs med. Ha några
lappar över till ett nytt plagg och
lite utav livets pinne.



Ett stort syfte i varje dag.

Julian: ska det vara så jävla svårt
att ta.

Julie: jag är nog inte riktigt värdig.

Fröken Julie: Livet är ingen maskopi.
Bete dig som om du låter bli. Ta det
med en skopa överseende.




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 118 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-09-01 01:11



Bookmark and Share


  Nanna X
jo det där strecket va.
2012-09-01

    Shush
Helt fantastiskt. Vissa stycken är inget annat än briljanta.
2012-09-01

  cilax VIP
matriarkala strukturer? mycket rimliga önskningar, att vara nöjd - en konst
2012-09-01

  ULJO
Du målar så fint med dina ord till en stark berättelse.
2012-09-01
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP