Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt från 2005


efterspel

vår kärlek var inte ny
vårt blod var förbrukat,
återanvänt
vi kunde aldrig uppskatta solsken
en söndag i juni var aldrig för oss

ändå älskade vi alltid
mer än någon annan
våra känslor var ständigt i krig
drömlöst och kargt var vår melodi
på vintern var vi som ljusast
sommaren plågade de stängda
ögonen, svarta som sammet

rosstjälken lockade våra armar
mitt minne minns varje ord
ditt skägg mot min kind
blev mitt livselixir

att hålla din hand när
kistgräset var kallt
var det enda sättet jag kunde
tänka mig lämna

vi var aldrig någonsin vackra




Prosa av Shush
Läst 549 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2012-09-01 03:18



Bookmark and Share


  LillaLovis
Wow
2016-11-28

  peppermint
Den var bra, jag gillade den. Man kan känna igen sig i viss mån också.
2014-07-12

  Ola Rydberg
Oj otroligt starkt och berörande
2014-06-06

  ULJO
Vilken fin text och vilket innehåll. Mycket välskrivet. Förtjänar en applåd.
2012-09-02

  Caroline Lind
wow, vilken fin dikt. känner igen mig. sista meningen är särskilt vacker.
2012-09-01

  Peter Olausson VIP
två liv i en novell, tänker mig höst och fallna löv och ännu varm aska från en eld som brunnit länge, och starkt. Tack!
2012-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Shush