Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läs gärna även Trädgårdstomte 1 och 2


Trädgårdstomte 3

 

när jag kom ut igen i morse satt han där fortfarande. samma röda luva och gråa jacka, samma ironiska leende hängande i mungipan. samma knäckemacka som fordom, i näven, bara något mera söndersmulad. om det var samma folköl som igår eller om han hunnit med att norpa en ny kunde jag inte bedöma, de ser ju likadana ut. Norrlands Guld.

eller hade kanske nissen stannat tiden ett slag, orsakat ett lokalt temporalsläpp?

som den vätte han var mötte han min blick från insidan och hörde min ordlösa fråga. han rörde sakta på sin gistna kropp. det knarrade och knakade i soffan. minuterna gick. jag fäste blicken på gräsmattan och försökte förgäves utrota fibblorna med blicken.

till slut upphov tomten sin knarriga gammalmansröst i en svarsreplik.

- Är det skick och fason? Här sitter ni mänskor och väntar på tomten hela året, men när han väl kommer vill ni inte veta av en?




Prosa av Nanna X
Läst 455 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-09-01 08:05



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
...och nu ännu mer söndersmulad?! Vete tusan hur vätten skall stå ut?! med vår vettlösa väntan...
2017-10-22

  cilax VIP
och du svarade: dina klappar faller mig inte på läppen.
hursomhelst, vackert
2012-09-02

  TrollTörnTrappan VIP
Tomten som samvetets inre röst...?
2012-09-01

  Ingela Svenson VIP
JA det var en kommentar som tål att tänka på, man ska inte vara ogin mot tomtar!
2012-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X