Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SOL OCH SKUGGOR

Siennafärgad barrmjuk stig
till skogens glänta leder,
solens värme ger dofter liv
från kåda, kärr och mossor

Glädje ger en junimorgon,
fågelstrupar jublar skönt
ljuvt ur lövverk stiger sången,
löven skimrar ljust av grönt

En stilla susning drar förbi,
en trädens sång från kronor
när vinden griper tag däri
och låter löven spela

På marken kryllar det av liv,
det spritter i var tuva,
en myra drar sitt strå till stack,
en humla söker nektar

Rådjuret i legan vilar
slumrar lätt men helt berett
att vid minsta knäpp från kvistar
snabbt från faran fly sin väg

Sol och skuggor, mjuka mossor
skön musik av trädens sus,
vemodsfyllda fågelsånger
ljuvlig doft från tallars barr

En morgonstund i skogens värld
ger skönhet, kraft och glädje,
gärna går din tanke dit
när vinterns mörker råder







Fri vers av Palett
Läst 432 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-09-01 13:09



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2012-09-08

    ej medlem längre
Att gå en skogspromenad väcker känslor så gå och väck dom olika årstiderna som icke har fångat men du kan skalda om våren så försök att skriva om att vara en liten man som vet att vara stor så också vill vara en som inte nedvärderar allt så skriv att vara en poet som vet att vara den som är en sann poet så så
2012-09-07

  Lindha W Gustavsson
Tusen tack för en mycket vacker dikt, passar precis mitt sinne. Kunde "följa med" dig hela skogspromenaden, hörde och såg allt du beskrivit. Mästerligt!
2012-09-07

  Bibbi VIP
Störtskön.
2012-09-07

  Änglaögon
Naturnära och vackra bilder du delar åt oss att läsa, fint!
2012-09-01

  ResenärGenomLivet VIP
Fint att ha sådana minnen med sej...
2012-09-01

  Heikki Hellman
Endast naturvän kan skalda lika bra som du. Du har fängslat många fina ögonblicksbilder. Jag sparar.
2012-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Palett
Palett