Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

306. Barmhärtighet




En fiende går omkring
och överfaller kroppen
och försöker döda själen
Offret får ligga där halvdöd
i sin övergivenhet
och i sitt svårmod

Vad ska jag göra
Se den slagne
Ständigt vara i färd med att hjälpa
Göra det på ett självklart sätt
Föra en dialog med livet
även med det som är häftigt och svårt
Vara besatt av nyfikenhet och livsbegär

Han som gjorde väl och hjälpte alla
Han skall tvätta våra sår
och bära oss ända hem
Barmhärtigheten triumferar
över ondskan





Fri vers av Maria T
Läst 464 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-09-02 18:00



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2012-09-07

  anits VIP
Så sant och viktigt skrivit
2012-09-04

  walborg
Innerligt och varmt tack
2012-09-03

  Bibbi VIP
"Barmhärtigheten triumferar
över ondskan"

Otroligt viktiga ord.
2012-09-03

  Michaela Dutius
Alltid - barmhärtigheten är mild men stark!
Underbar dikt!
2012-09-02

    ej medlem längre
Fängslande läsning.
2012-09-02

    ej medlem längre
Ja, må barmhärtigheten segra...
2012-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T