Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

galen



Fosterställning och närstrid

jag minns när jag var galen
när jag kvidande smekte mina
sovrums väggar

I desperat behov av kall närhet .gräva
efter omfamning

Kan ett liv vara söndervandrat
av flykten från sig själv

*

dragen ut ur mörkret
mitt bleka skinn täcker
pulserande blod

och någon nynnar en melodi,
en melodi inuti mitt huvud
om och om och om och om
igen


*
galen
det var jag förut
då skar jag poesi ut ur ingenting
då bedrev jag otukt med väggar

men nu spelar melodin
och jag faller i fosterställning
och i närstrid


så aska mig darling
för utan er är jag ingenting












Fri vers av Svartsilver
Läst 429 gånger och applåderad av 37 personer
Publicerad 2012-09-04 19:19



Bookmark and Share


    Melona
Drabbande och omruskande. Du skriver så rakt och även om den är tung i sitt innehåll är avslutningen ren styrka som ber om kraft och stöd från dem runtom. Då är man långt ifrån galen. Men visst. Striderna med sig själv är de tuffaste och där man kommer längst in och ut.
2012-10-22

  Pah
"Kan ett liv vara söndervandrat
av flykten från sig själv "...

..Ja, hela den här är ju i mitt inre nu.

Och självklart går det att komma loss.

En härlig text. Jag satt i dessa tankar själv. Och tänkte faktiskt skriva (tro det eller ej!).

Du är en väldigt innerlig poet. Och det är det som rinner innanför mina väggar mest.
2012-09-23

  Mike
Oj! Sjukt jäkla stark text! Man känner med all förtvivlan som du målar upp. Dina vassa formuleringar. Så jävla skarpt!
2012-09-22

  S.A.I. Steve Lando VIP
härlig o fin
galet är förövrigt bra:)
2012-09-10

    ej medlem längre
Fina ord, o bra komponerat! :)
2012-09-06

    ej medlem längre
Att inta den ställningen är att bli så liten i sig själv så att inget finns egentligen att förstå av livet som levs bortom den lilla skara människor som är att var dem som vet att inte förstå något alls
2012-09-06

  Per Teofilusson
det svänger, och det svänger bra. Som ett bra solo.
2012-09-05

  Ola Rydberg
Oj otroligt starkt
tex(Kan ett liv vara söndervandrat av flykten
från sig själv/

och slutet
är tungt
2012-09-05

    ej medlem längre
Underbart! Vill läsa detta om och om igen.
2012-09-04

  Linda CH VIP
Drabbande, häftigt vackert!
2012-09-04

  Niclas Petersson VIP
Fan, vad vackert. Glad att du är tillbaka.
Gillar. Mycket.
2012-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Svartsilver
Svartsilver