Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ko-lugn

 

 

Det talas om framtid
om nya tag
vindar som vänder
så här ska det bli

Omorganisera mera
ett stressmoment
att ständigt
tala framtiden om

Stressen mig tröttar
i magen bor en klump
jag vänder allt ryggen
för bara en stund

Till hagen jag vandrar
lyssnar stillheten in
det tysta i grönskan
de vita korna och jag

Försvinner i tankar
solen mig värmer
korna andas

jag är så nära nu

Klumpen försvinner
all stress rinner bort
här blir jag helad
så här ska det va'

Det talas om framtid
jag talar om min
jag njuter av min takt
i stillhetens nu

Det rytmiska ljudet
av betande kor
talar visheten om

jag är så nära nu

i ett ko-lugn

 

 

© Chawa 2012-09-04 

 

Eget foto: © Ur kollektionen Green-Törnqwist - "Vita kor, Hålevägen"

 




Fri vers (Fri form) av Chawa VIP
Läst 1134 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2012-09-04 22:24



Bookmark and Share


  Peter G VIP
Naturen och djuren har verkligen en lugnande effekt på oss människor, och visst är det härligt att kunna hitta ett litet paradis där lugnet kan få komma tillbaka!


2017-05-26

    Dan Myrbeck
För att inte ko-la
av all stress,
behövs ko-lugn!
2015-01-12

  Bo Himmelsbåge
Auoohhh....!!! Jag önskar att vore en ko
fick stå där i lugn o glo...
o sedan mumsa o beta
istället för att stressa o gneta...
2014-03-13

  Ljusletaren
Ko-lugn ... ett nytt härligt ord ... bravo :-)
Att lära sig att leva i nuet är en konst ... men skönt/kram
2012-10-01

  Lars Hedlin
VAckert och stilla
2012-09-11

  S.A.I. Steve Lando VIP
vissa vill bara stressa fram, tror att omorganisering är lösning på allt, bättre då att i hagen befinnas, andas lugn, bland kor
2012-09-10

  aol
underbart svävar kolugn mot hjärtat,
2012-09-10

    ej medlem längre
Att finna Det
i konstiga tider
arbete i aneletes svett
för att leva jordeliv
är fundamentalt

vackerkraft
i ordtäljan
har du
2012-09-09

  walborg
Ko-lugn - blir glad att läsa. Minns hur det känns att stå och se en ko in i de vackra mörka ögonen och erfara hur hon idisslar och idisslar fjärran från oro och jäkt
2012-09-07

  Alva Johnsson VIP
Naturen och djuren är den finaste upplevelsen för rekreation. Ibland t.o.m. utskriven på recept.
2012-09-06

  ResenärGenomLivet VIP
Underbart avstressande ord...
2012-09-05

  Lars Hedlin
Underbart och nära skrivet :)
2012-09-05

  Linda CH VIP
Djur och natur, finns det ett bättre sätt att stressa av? En härlig text som för mig ut på landsbygden och ger mig lugn och ro.
2012-09-05

  Juliusz Wilczynski
Vacker skildring och så talande
2012-09-05

  Daniel_78 VIP
Denna texten tyckte jag mycket om.

Jag är så nära nu.
/.../ så här ska det va'

- Jag gillar speciellt dessa raderna. Hela texten förmedlas i ett skön gungande form.

Bra!
2012-09-04

  ULJO
Härlig poesi
2012-09-04

  Bibbi VIP
En rogivande text.
2012-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Chawa
Chawa VIP