Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Medlidandets hazardspel

Hämndens bokstav
att fånga. Mottaga.

Erfara

Likt din levnadsbana. Våra
öron tvingades bli likt ugglans
öga, vakande,

där speglade jag dig. Åt dig.


Jag som äger det språkliga gör
det åt dig.

Tärningsbeskrivningar.

Det unika
hos Jean. Fullständigt tom. Urgröpt.

En väninna. En skuggvarelse.

Utnyttjar allt. Utnyttjad för allt.
Jag skrev för dig. För att hjälpa mig

Två stympade kärleksliv
i detta inget oövervinneligt

kärlekslängtan mitt i sjukdom
så långt en äkta kärlek förmår


Jean. Tackar gudar
För, varje dag, som går,
I takt med giftet, det som
dras ur ådror,

Tackar för att slippa vara nära
en sekund av detta,

tanken får min själ att rysa
som ett plötsligt illamående

så, så är det


En befrielse så stark att jag förstod
beroendet. Det sanna.


längtar inte. Drömmer inte.

Jean finns inte kvar.


Känner medlidande

Sorg och smärta, med den kvinna
som Drapperar giftet, med sitt

egna



Det centralt nakna enkla är att Julie
var en saga

Där fröken Julie träder fram finns
ingen Jean

Jean kan inte finnas om Fröken
existerar,

Den enes bröd, den andres död,




så enkelt tydlig var denna saga,









Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 111 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-09-05 14:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP