Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Allt om allt

the hip death godess går på radion

 

"see the glazed eyes

touch the dead skin

of the hip death godess"

 

jag är död inombords och jag räcker dig telefonluren

D

du hör när ingen annan hör

du svarar när andra står tysta och likgiltiga

jag gråter

hon gråter och snörvlar i telefonluren

jag känner den sirliga doften av vodka ur hennes mungipor på mils avstånd

 

för fem minuter sen så skrattade du och jag

vi satt under fläkten och rökte

 

nu sitter jag hår och världen blir tyngre och tyngre

de vita väggarna svartare och svartare

 

regntunga furor spelas på radion

"regntunga furor"

vart än jag ser

"så grått allt sig ter utan dig"

 

och jag tänker att kanalerna utanför ditt hus är som gjorda för att dränka sig i

vattnets skinande svarta yta om natten

får mig att tänka på stäppvargen när han går in i de förrycktas teater

och står på ett svart salsgolv

 

jag drömmer om svarta hål

jag drömmer om hundar som biter av huvuden på duvor

jag drömmer om huset jag lekte i som barn

om krossade vodkaflaskor och brända tistlar i den där trädgården utanför det där huset

det var ett barnhem

jag och min bror brukade cykla runt det där enorma huset i cirklar och jaga varann enda tills kvällen kom med dysterheten och sömnlösheten och saknaden

 

mamma var är du nu?

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av desert star
Läst 195 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-09-05 21:21



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Jag tycker om den här texten.. den berör.. man sveps med i tankarna.. ser bilder och drivs framåt av de skarpa orden..mycket bra poesi..berörande liv...
bokmärker..
2012-09-05

  cilax VIP
gillar att dikten pendlar mellan ytterligheter
2012-09-05
  > Nästa text
< Föregående

desert star
desert star