Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inför podiet

Julie äntrar talarstolen. Det finns en
del skallrande ormar, dallrande själar,
beblandade bland åskådarläktarn.

En äldre man fäster en ömsint blick,
drar en suck, på ett sorts Latin,

Likt ett uråldrigt språk hörs hans suck.
Han har varit med förr. När feminister tar
sig ton. Frustar inte likt Guillou, men får
något fuktigt ömt, uti sin blick. Han minns
sitt liv. Det han hade gömt. Då. En skilsmässa
som tömt. En ung mans fullständiga energi.
Hans lugna lycka, så totalt erfaren. Så som
människor landar, som dragit upp skjortärmen.
Stirrat livsvalen i vitögat, stått ut med kliet. Med
mardrömmar som river för att våga klivet,


Fröken Julies äldre man har långt vitt
skägg. Har bosatt sig i de nervbanor,
som kan avlyssna. Lyssna in andra. Som
kan sortera. De andras. Sätta ord och känslor
på livsutvecklingen.

Anknytningen, hennes egen och andras.

Där far han fram. Lägger en gammal
mans hand, på fantiserade lår, en
stänk av sorg bakom falsettoron,

Fråntar ansvar. Härbergerar svallvågorna, ,

För dem och Julie till en slags acceptabel
vy,









Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 121 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-09-06 12:50



Bookmark and Share


  Nanna X
haha man kan inte supa bort hjärnceller. frågan är väl hur de ser ut från början, och hur man brukar dom.
2012-09-06

  smultronbergen VIP

Den inre kvinnan, mannen har
mycket lite med ålderns vishet att
göra, det erfarna, har nödvändigtvis
ingen ålder, titel eller ens kulturella
färdigheter,( det falska självet) hänger
kontextuellt ganska löst! Hos oss alla,
2012-09-06

  cilax VIP
ja du, 80+ åringar har erfarenhet, kanske livsvisdom. Om de inte har supit bort den innan, vill säga. Jag vet, känner också några. Bra skildrat
2012-09-06
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP