Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sara och Oskar växte upp tillsammans som bästa vänner. De skulle aldrig skiljas sa de. Men tiden, skolan och flytt gjorde att de gled isär. De har inte träffats på tio år men håller kontakten genom att skicka brev. Båda är 25 år.


Brevväxling del 6

Hej Sara!

Ja, du får rabatt om du är medlem i STF, det finns ett samarbete mellan DNT och STF. Jag hoppas verkligen att du kan komma! Jag bjuder på en natt på hyttan, inklusive mat och dusch (jag tror att jag kan få det ännu billigare). Duschen är lite speciell... 10norska kronor för fyra minuter ska du veta, jag vet jag vet, jag tänkte också att det var helt orimligt i början. Men jag har vant mig och eftersom jag jobbar här betalar jag inte det. Men ta ledigt från studierna och kom!

Du kommer bli en bra ortoped. Om några år jobbar du säkert som distriktsläkare på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg.

Du har rätt Sara, vem försöker jag lura? Jag saknar min dröm så mycket som man kan göra, och tanken på att aldrig kunna uppfylla den kan hålla mig vaken på natten ibland. Men jag får inte tänka för mycket på det för då kommer jag att bli bitter. Men mer än något annat önskar jag att mina ryggskador kunde läka. Men det kommer aldrig att hända. Jag har lite småont nästan hela tiden om jag inte tar några tabletter men det är inte alls ofta jag får riktigt ont. Men jag tänker inte låta smärtan sätta stopp för ännu mer i mitt liv.

Vad bra att du börjat umgås mer med dina kamrater! Du kan ju hälsa de från din fjällnisse till kompis som sitter på Rondvassbu fjällhytta.

Jag hälsade min familj, och de hälsar så gott tillbaka. Mamma bad mig skriva att hon uppskattar vilket stöd du är för mig, även om det är på distans.

Nu förstår jag vad du menade! Åh herre gud alltså, jag hade aldrig trott att jag skulle bli inbjuden. Nu måste jag ju ta ledigt, resa hem till Sverige och skaffa mig en presentabel klädsel. Ska du gå? Isånafall så träffas vi ju kanske där!

Jag vill tacka dig Sara, för att du stöttar mig så mycket. Tack!

Stora fjäll-kramar
Oskar




Prosa av Lilla Bambun
Läst 298 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-09-06 19:48



Bookmark and Share


  Tarantaran
Det här är kul..
väntar på nästa
brev redan :)
2012-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Lilla Bambun
Lilla Bambun