Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gult klot

Ett gult klot rullar
över vår hage,

Vi ligger på min farmors
ullfilt, på mage, termosens
innehåll över dina bruna skor
i läder,


Vi har just gjort det och det
är en svärm av kladdigt mellan
lår och kaffesumpen kletar ner
toppar av mitt mörka hår,

Ett gult klot torkade upp en
vanlig utflykt, så där så hårets
rötter knottrigt stod,

Två meter i diameter i sakta rullning

emot oss där vi log,

och vi sedermera stod,


På varsin sida om ett guldklot


Den rullade förbi oss,

ner mot stranden,
ner i vattnet,


Och jag tror jag nästan dog,


Det var en dag när göken gal
och kaprifol stod ovan jord

Det var en maj i skärgårdshage


jag blev med barn
Och nästan dog,




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 138 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-09-06 23:23



Bookmark and Share


  ULJO
Skön läsning
2012-09-11

  Nanna X
så fin och varm, full av glädje
2012-09-07

  cilax VIP
ett gult klot som är ett guldklot som ett tecken från livet självt. Dikten är helt olik de jag kan minnas av dig och jag är väldigt förtjust i den
2012-09-07
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP