Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Raga Dãdra tãl


Skadad katt - en drömraga

 

Det var ett badrumskök

något modernt försök

till ett nytt tänkande

grytorna blänkande

badkaren rymliga

tanterna skymfliga

 

Katten på gräsmattan

såg ut som golvmattan

säg var han överkörd?

tassen var helförstörd

tog honom i min famn

viskade ömt hans namn

doppet i badkaret

skedde i lekfullhet

han blev ett gossebarn

glad som ett silverflarn

 

Så blev han åter katt

gripen av skräck och fnatt

flydde utur min famn

jag ropade hans namn

frågade tanterna

men dom var kantiga

stod där vid bykekar

gav mig blott sura svar

 

Jag snäste av en tant

och höll mig på min kant

gick nerför trappan sen

till västra trädgården

där låg han trött och matt

min lilla svarta katt

skuggad i halvskummet

utanför flickrummet

 




Bunden vers av Nanna X
Läst 393 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-09-07 08:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X