Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Arvsfrihet

Blekgul rysch, page ut med sidor
av ryskt modellansikte,

Inväntas de stapplande
bondslitna arvingarna till ett
bortglömt patriark,

Farfar är död, känns som igår,
Supen, jägarn skulle inta
jäntorna, i hast, hans minsta vink,
tillfredsställa, ska,

Jag. Förstfödd.
Enda flickan. Blodet blandat av
finras och ädelpotatis,

Dopdag. Där småpotatis firas. Ynglat
av sig.

Julie. Ser med förväntan fram mot
tilldragelsen. Inträdet i kyrkan sker
inte med flagga av Hbt, och heller inte
polygami,

Julies uppror ligger någon helt annan
stans,

Julie har gjort något i smyg

Tagit itu med något.

Julie är redo.

Jante ligger i farfars grav. Skålar
med gubben i de högsta glas,

De levande med yvigt fras,




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 88 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-09-08 00:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP