Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läs gärna även Trädgårdstomte 1 - 5


Trädgårdstomte 6

jag trodde faktiskt ett slag att tomtevågen hade ebbat ut. men så under min eftermiddagsslummer kom en och smög sig in igen, denna gången genom huvudingången. han passade på att slinka genom dörrspringan just när min dotter öppnade för att gå ut på en promenad.

- det ordnar sig, sa tomten.

- det får vi hoppas, svarade dottern som det väluppfostrade barn hon är.

på de få sekunder som gick innan jag öppna sovrumsdörren hann han lyfta ner träskofiolen och knäppa lite grann. sedan upplöstes han på ett ögonblick. bara hans ena stövel hängde kvar i luften ett slag.

han hängde fiolen på fel krok, vid ukulelefodralet.




Prosa av Nanna X
Läst 408 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-09-08 15:55



Bookmark and Share


  stenhur VIP
Tur att han inte rörde stråken, tomtar har ju så feta fingrar så det kunde ha blivit problem
2012-09-09

  Robert Jonsson VIP
Älskar din sista mening..
2012-09-09

  TrollTörnTrappan VIP

Tomten kommer alltid tillbaka! Slinker in i ens ensamhet, när någon annan lämnar huset... Fast här verkar det bara varit dottern som fick hälsa på tomten? Jag tror dock det var dig han pratade med, via henne.
2012-09-09

  smultronbergen VIP
Vid ukulelefodralet , " bara hans ena fot..."
det är en skicklig, härlig mening"

Jag vill ha mer, av tomtar, och troll, att de ges
mening, vilket rambygge du har, / S
2012-09-08

  Ingela Svenson VIP
Haha, jag skrattar åt ukuleleFODRALET! Den intrikata frågan som infinner sig hos läsaren blir: Var finns ukulelen?
2012-09-08

  Ulf D VIP
Den sista raden blir hängande kvar. Vad kan detta betyda, vid ukulelefodralet. Har George Formby varit på besök? I så fall är han också en tomte? Följer med spänning till nästa avsnitt.
2012-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X