Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ockham

ni koketterar med defekter

 

tio djupa andetag, meditation

 

min vän är rädd för trasiga speglar

jag försöker att påminna henne om Ockham

att välja den enklaste förklaringen

 

trots att rationalitet ger mig klåda just nu

 

hår färgas rött

namn byts

förvandlingen är komplett

Alixe Emanuelle

fast 2.0


det brinner i mig som det brinner i naturen

att bryta ett mönster

att knäcka en kod

 

mamma klippte ut från en tidning och satte upp på kylen;

"Kris, vilken kris?"

vissa dagar ler jag när jag tänker på det

andra dagar fastnar leendet på en hinna av likgiltighet

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av desert star
Läst 236 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-09-10 01:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
som att längta efter något man kanske inte tycker om; pragmatik, en mer påtaglig logik kanske. och det där i att vara trött i hjärtat. att hjälpa. att säga saker, att veta att det är sant men inte kunna motivera det, och inte kunna tro på det själv. jag tycker inte om uttrycket "trasiga vingar". det känns lite överanvänt. skulle nog vilja peta på ett ställe:

istället för:

"det brinner i min själ som det brinner i naturen

att bryta ett mönster

att knäcka en kod"

kanske:

"det brinner i mig

det brinner i naturen



att bryta ett mönster;
att knäcka en kod"


men jag tycker väldigt mycket om detta. slutstrofen är så fin. imperfekt versus presens i en ständig kamp.
2012-09-10
  > Nästa text
< Föregående

desert star
desert star