Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Raga Dãdra tãl


Kulturprojekt I

 

Vårat kulturprojekt

tur- och returprojekt

blev ändå ganska kul

fast det var mycket strul

töja på ramarna

flytta på tavlorna

till inre konsthallen

jag stod ej handfallen

hängde relikerna

på gamla spikarna

borta i barnhörnan

innanför barnskärmen

 

Så kom en fotograf

bad om min autograf

körde ett tungt stativ

kritisk och objektiv

sa att det skulle bli

stiligt fotografi

på fotografdottern

nu efter hårslåttern

jag fick en annan bild

log där så snäll och mild

också med kort frisyr

khakidress, manikyr

korten i sepia

dom var så knepiga

självpanorerande

självinformerande

man kunde åka runt

kolla på hur pass tunt

håret i nacken var

där fanns rätt mycket kvar

 

Sen var det bonuslunch

kocken en dumdryg kluns

rätter i folie

inte så roliga

små var ransonerna

halva portionerna

micrade köttbullar

trötta och uppsvullna

men vid ett annat bord

nära vår fårahjord

där satt han, trollkarlen

log glatt mot bollbarnen

sög på en T-benstek

saftig och genomstekt

 

 

 

 

 

 




Bunden vers av Nanna X
Läst 240 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-09-10 09:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X