Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattlig utflykt

Drömde att jag satt i en matsalsstol?
Flög i över 180- susade fram
över dystra sjölandskap
Det drog kallt där uppe
blåsigt och på väg att bli storm
Försökte hålla mig fast av glatta livet
i stolens armstöd, min nalle o min kudde

Tänkte att det kanske inte gjorde något om jag släppte taget om min kudde
hade väl ändå en till hemma...
men nallen fick absolut inte släppas av

Hade även en känsla av att jag gjort denna vansinnesfärd tidigare
men inte i lika stormigt väder
det var annorlunda
försökte som sagt att hålla mig fast
mina händer gled - av svett, kyla??
Det var i alla fall svårt att hålla mig kvar i min stol
Tittade ner
Nedanför mina fötter tornade berg på avlägsna öar upp sig
Ett fiskesamhälle
Tänkte att det kanske var Irland... varför det?
Har aldrig varit där - än mindre sett det från ovan

Var tvungen att gira - en flygplansmotor precis lite åt väster
om mig och min flygande stol
höll på att släppa allt
kunde ju knappast falla nu
när jag var så nära mitt destinationsmål
höll på att tappa kudden igen
svårt att hålla kvar något förutom andan i halsen

Minns inte så mycket mer än så
ligger nu här med huvudet på kudden, nallen under armen
allmänt skräckslagen med andan fortfarande i halsen


© 2012 Celticgirl




Fri vers (Fri form) av Celticgirl VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-09-10 13:30



Bookmark and Share


  Lynx63 VIP
Den va det fart i :)
2012-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Celticgirl
Celticgirl VIP