Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nära n

"Namn Nog Nämnd" nerstegdes nyligen av

en nova norrifrån, med norrsken i nacken;

en nåjd, nitton år. Hen var naken, med en

näckros i handen, en nyckelpiga nyfiken,

nigande på bladet.


En njutning i novembernatten, i dess

nermörka;

i den nersläckta, nordliga nådens natt.

Närheten av henom- nära inpå naggande,

nålande med njutningens nålar- nerväxta

grenar hos dem nådde nya höjder,

ville ut på nya nejder.


Deras noder närmade sig nonexistensen,

nekande nonchalansens normalitet och

normernas tvärsäkra nobless : nyfiket,

nära, naket...


Någonstans i nuet det mest njutningsfulla

för dessa nordstjärnans barn, någonsin-

nedfall av nebulosa i novembernatten-

nedom njutningens nåd få lyssna på

naturens nocturne- det var inte för sent

att leva.




Fri vers (Fri form) av Tarantaran
Läst 214 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-09-13 14:46



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
:) vackert ...
2012-09-20

  HelenaW
Nu när njutningsfulla novan, nära nog naket nedföll i natten, kan jag endast applådera.
2012-09-16

    ej medlem längre
Vilket måleri. Underbart
2012-09-14

  kerstin skriver VIP
skön text där norrskenet i nacken dröjer kvar!
2012-09-13

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja den dikten gick hem
med kläm och med nåjden
måste man var en
nöjd en, för en
så´n saga kan¨
ju inte annat
än en behaga!
2012-09-13

  PPQ
bara det att du använder "hen" gör mig lyrisk underbar text
2012-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran